top of page

Online teherautó mérleg, avagy a fedélzeti tengelyterhelés mérők összekapcsolása flottakövető rendsz


A piaci igények folyamatos változását követve, fejlesztéseinknek köszönhetően egyre kényelmesebbé tesszük Ügyfeleink számára a biztonságos és gazdaságos fuvarozást.



A TSM (Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer) bevezetése plusz terhet ró a kis és nagy szállítmányozó cégekre egyaránt – az eddig jogszabályban foglalt maximálisan megengedett össztömeg és tengelysúlyokat már a gyakorlatban is, mintegy 107 mérőponton, 274 forgalmi sávban, 1500 darab aszfaltba süllyesztett WIM-szenzor segítségével fokozottan fogják ellenőrizni. Mivel a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer az útdíjfizetési rendszerre épül, az ellenőrzőponton áthaladó jármű súlyán kívül a honosságáról, típusáról, rendszámáról és sebességéről is egzakt adatok állnak majd rendelkezésre, az információk ugyanis bekerülnek a Belügyminisztérium jármű-nyilvántartási rendszerébe, sőt a TSM csatlakozik az EKÁER-hez és az elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez is. (forrás: Navigátorvilág 2017. október)


A TSM rendszernek köszönhető változások, illetve a külföldön már évek óta használt útvonal optimalizálás inspirált minket egy olyan rendszer kidolgozásában, amely lehetővé teszi partnereinknek, hogy az utólagosan beépíthető teherautó mérleggel felszerelt gépjárművek tengelysúly adatait, illetve össztömeg információit online – akár az irodából, akár mobiltelefonos applikáción keresztül nyomon követhessék. A jól ismert GPS technológiának köszönhetően pontos információkat kapunk a gépjármű lokációját és sebességét illetően, a kapcsolt tengelyterhelés mérők pedig megmutatják, hogy a jármű terhelhetősége maximálisan kihasznált, legális kereteken belül.



Az online terhelésadatok nemcsak a biztonságos közlekedést, a túlsúlybírságok elkerülését, de az optimális útvonalak megtervezésében is hatalmas segítséget nyújtanak felhasználójuk számára. Különösen hasznos a begyűjtő járművek (pl. szemétszállítók, futárszolgálatok, költöztető cégek) számára, akik nem csupán a felvevő helytől a célállomásig, hanem tervezett útvonalakon közlekednek. Gondoljunk csak bele, mennyivel nőhet a gépjárművek kihasználtsága, ha az útvonalat a pontos jármű terhelések ismeretében tudjuk meghatározni, szükség szerint megváltoztatni. A gyakorlatban már működő, előrehaladott technológiának köszönhetően a kommunális járművek útvonalát egyes országokban a begyűjtőhelyeken mért terhelési eredményeknek megfelelően tervezik újra, úgy, hogy a tehergépjármű a lehető legnagyobb rakománnyal érkezzen a lerakóhelyre. A rendszer megszünteti az „üresjáratokat”, illetve megelőzhetőek az idő előtti megtelítődésből adódó ingázások, vagy az esetleges túlterhelés veszélye.



A teherautó mérlegek mérési eredményeit a legtöbb Magyarországon használt GPS alapú flottakövető rendszerrel össze tudjuk kapcsolni. Mindemellett legújabb fejlesztésünknek köszönhetően kínálunk ügyfeleinknek úgynevezett ’online teherautó mérleg’ rendszereket, amelyek közvetlenül – vagyis beépített kijelző nélkül – szolgáltatnak adatot. Az utólagosan beépíthető teherautó mérlegeket minden esetben gépjárműre konfiguráljuk a tengelyek számának és a felfüggesztés típusoknak megfelelően, majd a telepítést és kalibrálást követően, megfelelő informatikai infrastruktúrán keresztül összehangoljuk az online adatszolgáltatóval. Ez a költséghatékony megoldás bizonyult a legnépszerűbbnek a belföldi felhasználók körében, ezért fejlesztéseinket is erre összpontosítottuk.


A megfelelő rendszer kiválasztásához, bővebb információ és ajánlatkéréssel kapcsolatban forduljanak hozzánk bizalommal.


Népszerű Bejegyzések
Ezen a nyelven még nincsenek bejegyzések közzétéve
Kövess minket!
Előző bejegyzések
Archív bejegyzések
Kövessen minket
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page