top of page

RAKODÓMÉRLEGEK, KANÁLMÉRLEGEK

A homlokrakodó kanálmérleg kiválasztáskor két fő szempontot kell figyelembe venni, habár a széles palettán nem egyszerű eligazodni. Sokan a "legjobb" mérleget, többen a "legolcsóbbat" kínálják...

A mi filozófiánk szerint, két dolgot kell a beruházó tulajdonosnak átgondolnia a vásárlás előtt:

 • milyen funkcióra kell neki a mérleg, és

 • mennyi ideig kívánja azt használni?

 

Az első kérdésre a választ maga találja meg, hiszen ha kis forgalmú helyre, szakaszos rakodásra kell a mérleg, más típus javasolt, mint egy folyamatos berakodást végző munkagép esetében. Nem mindegy, hogy a berakodás után a teherautót hídmérlegen még visszamérik, és ott készül el a hivatalos mérlegjegy, vagy ezt már maga a kanálmérleg biztosítja.

 

Fontos, hogy a számtalan szolgáltatásból mit szükséges használni? Kell-e a vevők, teherautók, anyagok adatait a nyomtatáson rögzíteni, illetve tárolni a mérési adatokat hosszabb időre. Kérdéses, az adatok későbbi feldolgozásához azokat át kell-e adni egy számítógépes rendszer felé, és az adatátvitel milyen gyorsan és rendszerességgel kell megtörténjen. 

 

Eldöntendő, hogy a gép milyen terepen fog dolgozni, szükségesek-e a terep dőléséből adódó pontatlanságok kiküszöbölése, hiszen 3-5°-os dőlések felett, a mérések pontossága csökken. Hitelesnek kell-e lennie a mérlegnek, vagy elegendő csak a hitelességi osztálynak megfelelő mérleget választani?

 

A második, időtartamra vonatkozó fő szempont alapvető kérdés, hiszen a nem európai gyártású mérlegek karbantartása, illetve a nem stabil hazai jelenléttel, képviselettel rendelkező márkák a későbbiekben - tapasztalatok szerint - problémás lehet, például a képviselet megszűnése után a mérlegek újra kalibrálása jelentős költséget tehet ki, ha osztrák, vagy szlovák szakembereket kell a helyszínre rendelni.

 

Ezen kérdések tisztázásában is tudunk segítséget nyújtani Önöknek, hiszen elkötelezetlen szakszervizként mi ismerjük a fenti kérdésekre a megfelelő válaszokat.

Topcon RDS
WEIGHLOG Alpha10

Kompakt rakodómérleg

Outset MiniViper

Statikus rakodómérleg

Kínálatunkból

Az RDS Loadmaster α100 legmodernebb CAN-alapú rendszerével teljesen új mércét állít fel a rakodómérlegek piacán. Áttörő inklinométeres szenzortechnológiát egyedi jelfeldolgozási technikával ötvözve a legmegbízhatóbb mérési információkat szolgáltatja - gyorsan és hitelesen.

Minden idők legnagyobb figyelmét fordítva a termelékenységre, a RDS Loadmaster α100 rakodómérleget a leggyorsabb rakodási feladatokra tervezték a legnehezebb munkakörülményeket kiszolgálva.

Az új műszaki és szenzortechnológiák segítségével kompenzálja a talaj meredekéséből, vagy korlátozott rakodási területből fakadó mérési hibákat, ezzel csökkentve a rakodási időt, maximalizálva a rakodási volument és az óránkénti teljesítményt.

7"-os rezisztív, színes, érintőképernyős kijelzővel és fizikai gombokkal egy modern, ergonomikus kezelőfelületet kínál felhasználójának. Ikonos, magyar nyelvű menürendszere pedig még egyszerűbbé teszi a minden napi rutint.

Akár 10 különböző szerelék hozzáadható (kanál, villa stb.), illetve utólag is könnyen áttelepíthető egy másik homlokrakodóra, teleszkópos rakodóra. A rendszer mindössze 4 nyomásérzékelő szenzor és inklinométerek segítségével folyamatosan méri a hidraulikanyomást, illetve a gém és kanálszár egymáshoz képesti elmozdulását a mérési folyamat alatt, így a legpontosabb eredményeket szolgáltatja. 

Minden beérkező jelet az RDS Smart Box dolgoz fel és tárol, az eredményül kapott mérési adatok pedig innen kerülnek továbbításra a vezetőfülkébe helyezett terminálba, tehát a fejegység sérülése vagy cseréje esetén a mérési adatok és eredmények nem vesznek el. Az SQL adatbázis kezelés 8 referenciamezővel, számtalan virtuális bemenetnek ad teret, többek közt anyag, vevő, teherautó, helyszín, célirány, projekt, anyagrecept, stb. kezelésére.

A videobemenet lehetővé teszi a váltást a tolató vagy fedélzeti kamera és a mérési kijelző között, így nincs szükség további kijelzőkre, helyet spórol a kabinban.

RDS Loadmaster α100
Hiteles mérés minden körülmények között!
Homlokrakodó kanálmérlegek

Alap funkciók

 • Céltömeg/rakodási maximum beállítás

 • Hidraulikaolaj-hőmérséklet kompenzáció és extra kanálszenzor

 • Tolatókamera, USB és SD kártya bemenet és XML fájltípusú adatkiolvasás, memóriabővítés

 • Állítható mérési magasság a kényelmes rakodásért

 • Rugalmas tára

 • Kalibráció finomítás

 • Egyszerre 10 szerelék (kanál, villa) kezelése

 • Statikus és dinamikus mérési mód

 • Gyorsmenü 5 elmentett munka folytatásához

 • Beállítható hangos riasztás töltésmaximumhoz

 • Munkaszüneteltetés 

 • Magyar nyelvű menü

 

További extrák

 • GPS alapú termékfelismerés - opció

 • Vonalkódolvasó - opció

 • Fedélzeti nyomtató csatlakoztatás - opció

 • RDS iSOSYNC kétirányú kommunikáció PC szoftverről 3G vagy Wifi vezeték nélküli csatlakozással a központi irodához - opció

 

2 év gyártói garancia, professzionális szerviz és karbantartás hálózat.

RDS Loadmaster α50
Fedélzeti mérés újragondolva!
bottom of page