top of page

Progresszív kenőrendszerek


A System 26 rendszerű progresszív kenőanyag elosztók a kenőanyagot a szivattyú nyomásából adódóan a flexibilisen összeállítható és kombinálható progresszív kimenetekre adagolják. Az adagolást – megfelelő tervezéssel – előre beállított mennyiségben, vagy utólagosan megváltoztatva szállíthatjuk a kenési pontra. Az alaplemezre épített csővezetékeket nem szükséges megbontani, így a karbantartás a lehető leggyorsabb és legolcsóbb, akár a berendezés működése közben is. A blokkrendszerű SMP kenőanyag elosztók karbantartásmentes, fix kimeneti teljesítményű adagolással működnek, és több konkurens márka hasonló rendszer-eleme egyenértékűen, de gazdaságosabban helyettesíthető.

További előny, hogy egyedülállóan ellenőrizhető akár elektronikusan is a kétvezetékes elosztó működése, mely funkció számos területen oldotta meg sikeresen a karbantartók problémáit. (Ultrasensor DM/DMM)

A Modular Dual Line rendszerben az elosztók szegmensekből épülnek fel (mint SMX progresszív elosztónál), ahol a bázishoz kapcsolódnak a be- és kivezető csövek, majd a csövezés bontása nélkül helyezhető fel, vagy cserélhető ki az adagoló elem. Ezzel flexibilisen és utólagosan akár más nagyságrendű kenőanyag adagolható ki adott kenési pontoknak. (pl. csapágy kopása miatt, csapágycsere után, stb.)

 

Az ajánlott és hatékony vezérlők és ellenőrzőrendszerek, mint a ’VIP controller’ család, több funkcióra is kapható, akár az egy-, a kétvezetékes vagy a progresszív rendszerek teljes körű felügyeletére. A vezérlők gyorsan és egyszerűen programozhatóak és akár infravörös porton keresztül adatközlésre is alkalmasak.
  
A Dropsa Bravo 24VDC / 230 VAC szivattyúcsalád az egyik legrugalmasabb progresszív olaj- és zsírszivattyú a piacon.  Alapkivitelben a szivattyúk tartalmazzák a digitális vezérlésű és kijelzésű vezérlőelektronikát, mely jelenleg a legpontosabban szabályozható teljesítményt kínálják. 

A rugalmasan és pár 10 Euro-ból módosítható tartályméret sorozat a 2kg alaptípustól, 3 kg-os lépésekben akár 11-14 kg űrtartalmúra is bővíthető. 

A szabályozott motorfordulatszám és a nagyteljesítményű dugattyúelem (2,8cm3/min), valamint a variálható elosztó kimeneti mennyiségek segítségével a kiadagolás a kenési pontokon a legpontosabb. A magas üzemi nyomással, és a rendszerben alkalmazott nagyátmérőjű csővezetékekkel a legoptimálisabb megoldás minden mobil és telepített gép esetén (homlokrakodók, kotrógépek, törők, kemencék, stb.).

Az SMX és SMP progresszív elosztók akár élelmiszeripari, rozsdamentes kivitelben is kaphatóak.

A Bekamax, ILC és SKF szegmensekből összeállítható progresszív elosztói esetében,  hasonlóan a Dropsa SMX elemekhez, az adagoló egységek eltérő kiadagolási mennyiségekkel rendelkeznek. Egyes esetekben a tervezéskor ezekkel gazdaságosabban kivitelezhetőek a progresszív rendszerek (pl. nagymértékben eltérő kenési igényű zsírzópontok), mint a blokk-rendszerű elosztókkal, nagyobb műszaki kompromisszumok nélkül.

Heading 5
bottom of page