Kérdése van? Hívjon minket vagy írjon nekünk!

Groeneveld TriPlus - A "multi-progresszív" automata zsírzó

Az egyre növekvő gyártói és felhasználói igények hozták létre a TriPlus fejlesztésének gondolatát. A TriPlus egy NLGI-2 zsírt szállító progresszív automata zsírzórendszer, amely egyesíti a progresszív rendszerek előnyeit, és kiküszöböli azok hátrányait. 

 A TriPlus-t kimondottan azon járművek és gépek automata zsírzására fejlesztettük, amelyek bonyolult vagy összetett kenési igénnyel rendelkeznek, független géprészekkel, vagy eltérő üzemben működő felépítményekkel. (Például betonmixer, konténerszállító, kombi kotró-rakodó, stb.)

Működése:


 A TriPLus zsírzórendszer elemei:
    - Elektromos meghajtású dugattyús-szivattyú, beépített vezérlőegységgel
    - Progresszív elosztó blokkok
    - Zsírzóvezetékek a blokkokhoz és a kenési pontokra

 A TriPlus rendszer szivattyúja 1, 2 vagy 3 pumpaelemet tartalmazhat, melyek egyenként egy-egy progresszív zsírzási kört képesek ellátni. Mindegyik kimenet egyenként vezérelhető: a kenési intervallum és a kiadagolt zsírmennyiség kimenetenként állítható be. A zsírt a pumpaegység a progresszív blokkba nyomódik, majd leosztásra kerül a kenési pontok felé, függően a blokk kiadagolásától. A vezérlőegység határozza meg az egyes kimeneteken kiszállított összes kenőanyag mennyiséget, illetve ellenőrzi a teljes kenési folyamatot. 

A TriPlus alkalmas NLGI-2 normál, és biológiailag lebomló zsírok ellátására, és 3, 4 vagy 8 kg-os tartályméretel rendelhető.

Követőtányér rendszer


 A standard TriPlus minden tartályváltozatban rendelkezik a Groeneveld nyomólapos követőtányérjával, amely a fogyásnak megfelelően követi a zsírszintet. A követőtányér megóvja a tankban lévő zsírt az oxidációtól, a beáramló por, homok és nedvesség (vagy kondenzvíz) ellen is megóvja a kenőanyagot, ezzel maximális élettartamot biztosít annak. Ezen felül az aktuális zsírszint is jól látható a tartály oldalán, hiszen az teljesen tiszta marad. A nyomólap használatával alkalmazható a TriPlus a bio-zsírok tárolására és szállítására is.

TriPlus, tényszerű előnyök


    - Teljesen tömített konstrukció, megvédi a zsírt az oxidációtól
    - Standard követőtányér rendszer:
        - nincs kondenzvíz a zsírban
        - hosszabb kenőanyag élettartam
        - az összes kenőanyag felhasználásra kerül (nincs veszteség a tartály oldalán)
        - folyamatosan látható zsírszint
    - Beépített vezérlőegység, a független kenési körök vezérlésére és ellenőrzésére
    - Standard kabin visszajelző
    - Folyamatos adagolás, hőmérséklet és viszkozitás függetlenül
    - Széles adagolóelem választék, kiterjed és kombinált rendszer ellátása is gazdaságosan

      megoldható
    - Egyszerű felszerelés és gyors installáció