Header_3.jpg

Groeneveld GreenSight - Az aktív biztonság

Minden járműnek vannak holtterei, amelyeket a jármű körül a kezelő/vezető nem láthat be. Számos esetben ezen holtterek miatt keletkezik károsodás a gépben, járműben, a környezeti tárgyakban vagy akár személyi sérülés adódik. A járművek esetében a jobbra kanyarodás, a holterek miatt az egyik legveszélyesebb művelet, vagy a hátramenetkor a jármű takarásában lévő tárgyak/emberek láthatatlanok. 

A jármű és gépgyártók számos kiegészítő tükör, kamera vagy hangjelzővel igyekeznek passzív módon biztosítani a jármű és a környezet biztonságát, de ezen passzív eszközök csak időszakosan vannak használva (amikor ráfigyel a vezető), és informálisan túlterhelik a vezető figyelmét. Az akusztikus tolatásjelzők számos esetben, pl. egy építkezésen felesleges terhelést jelentenek a környezet számára, és akár "el is altatják" a környezetben dolgozókat az állandó bip-bip hangjelzéssel.

A Groeneveld a Greensight kifejlesztésével megalkotta az aktív biztonságot ezen rizikófaktorok kivédésére. 

Greensight pontos információkat ad a vezetőnek az első, oldalsó és hátsó holtterekről. A Greensight, a Groeneveld akadály-érzékelő rendszere a gyakorlati élet elemeiből építkezik, a maximális kényelmet és biztonságot adva a vezetőnek és a tulajdonosnak, valamint a környezetben dolgozóknak. A Greensight egy aktív érzékelő-rendszer a jármű/munkagép elejére, oldalára vagy hátuljára felépítve. 

Greensight_1.jpg
Greensight_2.jpg

A Greensight előnyei:

  • megnövelt biztonság a jármű holtterében lévő tárgyak és emberek tekintetében

  • kevesebb károsodás és ebből konzekvensen kevesebb leállási idő (javításra)

  • nagyobb vezetési kényelem és biztonság

  • minden időjárási körülmények között működőképes és pontos, nincs kompromisszum mint a tolatókamerák esetén

  • professzionális és megbízható technológia

  • akár 4 db kamera képe is megjeleníthető együttesen egyetlen monitoron, egy érintéssel kiemelhető az éppen legfontosabb terület képe

Hogyan működik?

 

 

 

 

A két bipolárisan elhelyezett ultrahang szenzor folyamatosan monitorozza a jármű mögötti területet, maximum 9 méter távolságig. Ezt az érzékelési zónát 3 részre osztjuk, mindegyik zóna egy-egy figyelmeztetési szintnek felel meg. A riasztási zónák a jármű/munkagép jellegétől függ. Az ultrahangos szenzorok - beépítésüknek is köszönhetően - valós távolságot képesek meghatározni a jármű és az akadály között. A riasztást jellemzően a fülkébe elhelyezett ún. Smart-alarm kijelző biztosítja. A LED kijelzővel ellátott egység figyelmezteti a vezetőt az akadály különböző riasztási zónákba kerüléséről. Ha a rendszert kiegészítjük egy, vagy több kamerával, és a fülkében egy monitorral, az akusztikus és fényjelzés mellett pontos képet is adhatunk a vezetőnek a jármű körüli történésekről. 

Greensight_3.jpg
Greensight_4.jpg
Greensight_5.jpg