top of page

Alapvető segítség a kézi karbantartás, kenés megszervezéséhez

Cégünk, az automata kenési megoldások mellett jelentős szerepet tölt be a kézi karbantartás, zsírzás és olajzás területén is.

Számos nagyvállalat részére dolgoztunk ki kenési terveket, és a megbízható kézi kenés lebonyolításához elengedhetetlen módszereket és ezek segédanyagait.

Kézi zsírzás

A kézi zsírzás fontos része a hagyományos karbantartásnak. A megfelelő módszerek alkalmazásával a kézi kenés

hatékonysága közelíthető az automata zsírzáshoz, de ehhez mind a kiszolgáló személyzet elméleti, és gyakorlati ismereteinek, mind az alkalmazott eszközöknek magas szintűeknek kell lennie.

Egy csapágy kézi zsírzásakor több kenőanyagot adagolhatunk ki (pazarlás), vagy nem vesszük észre a fogyásból adódó jeleket... megfelelő szakmai ismereteket oktatásaink alkalmával adunk a karbantartó, vagy gépkezelő kollégáknak, hogy a felesleges veszteségeket elkerüljük.

Fontos szempont lehet, hogy a kezelők szisztematikusan végezzék a kenést, hiszen egy üzemegységben nagy számú gép, berendezés van, melyeket, és melyeken a zsírzási pontokat megtalálni nem egyszerű. Ehhez biztosítunk Munkalapokat, fényképes és térképes magyarázó segédleteket, melyekkel így könnyen, bárki elvégezheti a rendszeres után kenést.

Kézi zsírzás

Szerszámok, eszközök

A kézi kenést, vagy az automata rendszerek feltöltését - szokásosan, időrabló módon - a hagyományos zsírzópisztollyal végzik rendszerint. A korszerűbb, és az embert kímélő, a munkaidő hatékonyságát jobban kihasználó eszközökkel (pl. pneumatikus, elektromos szivattyúk) egyrészt a felhasznált kenőanyag mennyisége csökkenthető (nincs pazarlás a patronos pacsmagolásból), másrészt a kenés minősége is javul, a műveletek gyorsulnak.

A korszerű kenőanyag kezeléshez ajánlunk megoldásokat a Szerviz és Karbantartástechnika eszközök menüben, vagy Online Katalógusunkban.

Mikro rendszerek/patronok

A kézi kenést kiegészítendő, az egypont- vagy mikro kenőrendszerek lehetnek hálás segítőtársaink.

A gázcellás adagolópatronok új generációja, a Pulsarlube "C" sorozat, a távol eső, vagy nehezen megközelíthető helyek "automata" zsírzását tudják gazdaságosan megoldani. (Magasban elhelyezett ventilátorok, csigák, stb. nehezen elérhető kenési pontjai)

Az adagolók 1-3-6 vagy 12 hónapos kiadagolást biztosítanak a 60ccm, 120ccm vagy 240ccm kenőzsírnak, és szinte tetszőleges kenőanyaggal tudjuk feltölteni ezeket.

Több közel eső kenési pont automatizálását a Pulsarlube "M" sorozatú mikro zsírzórendszerek tudják a leggazdaságosabban ellátni. 2-től 8 db kenési pontig biztosít kiadagolást. Az elemes verzió nagyon jól alkalmazható olyan gépeken, amelyek forognak, és az energia rávezetés (elektromosság) nem megoldható. Ilyen alkalmazásunk például egy sörgyárban a forgó töltőgép, amelynél az összes, nagy sebességgel forgó pont kenését egy ilyen elemes meghajtású, mikro zsírzóval látjuk el.

Kenőanyagok

Cégünk elsősorban a kenéstechnikai "hardverekkel" foglalkozik, de Partnereink kérésére, több vezető kenőanyag gyártóval és fogalmazóval együttműködve, egyedileg specifikáljuk Vevőink kenőanyag igényeit.

Általános, és speciális kenőanyagok használatához adunk tanácsokat, vagy közvetítjük Ügyfeleinket a professzionális tanácsadókhoz.

Bővebb információkat, és a részletes választékunkat az Online Katalógusunkban találhatja.

bottom of page